Redacteur Nieuwe Media Arabisch (m/v) - 28 uur per week

De afdeling Internet & Innovatie van de NTR zoekt zo spoedig mogelijk kandidaten voor de volgende twee werkervaringsplaatsen: Redacteur Nieuwe Media Arabisch (m/v) - 28 uur per week

NPO Net in Nederland is het online platform voor anderstalige nieuwkomers. Het doel is vluchtelingen en immigranten met on demand media-aanbod wegwijs te maken in onze samenleving. De website biedt Nederlandstalige programma’s aan met Nederlandse en Arabische ondertiteling. Daarnaast probeert Net in Nederland als gids voor nieuwkomers te fungeren. Het platform is er om anderstaligen via de programma’s kennis te laten maken met Nederland en de Nederlandse taal.

NPO Net in Nederland heeft van de Stichting Arbeidsmarkt- Werkgelegenheids- en Opleidingsfonds voor de Omroep (AWO-Fonds Omroep) een bijdrage gekregen voor twee werkervaringsplaatsen (28 uur per week). De twee betaalde werkplekken zijn bedoeld als werkervaringsproject voor nieuwkomers met een verblijfsstatus.

De kandidaten moeten het Nederlands beheersen op B2-niveau volgens de NT2-normen. Tijdens het traject doen de deelnemers werkervaring op, maar maken zij ook uitgebreid kennis met de manier van werken bij en de cultuur binnen de Nederlandse publieke media. Doelstelling is dat de deelnemers na uiterlijk 12 maanden doorstromen naar reguliere functies elders, binnen of buiten de publieke omroep.

De NTR behoort tot de kern van de publieke omroep en draagt haar missie uit met de regel ‘speciaal voor iedereen’. We vullen dat in met aansprekende programma’s voor alle doelgroepen, van Sesamstraat tot Nieuwsuur, van College Tour tot Podium Witteman en van De Kennis van Nu tot Het Uur van de Wolf.

Programma’s van de NTR inspireren en leveren een bijdrage aan de persoonlijke groei van mensen. Kwaliteit en vernieuwing zijn daarbij onze drijfveren. Werken bij de NTR betekent met passie invulling geven aan de missie en kernwaarden van de NTR in een continu veranderend medialandschap.

De afdeling Internet & Innovatie van de NTR zoekt zo spoedig mogelijk kandidaten voor de volgende twee werkervaringsplaatsen:

                          Redacteur Nieuwe Media Arabisch (m/v) 28 uur per week

Werkzaamheden:

 • je selecteert samen met de redactie bestaande programma’s van de publieke omroepen en maakt deze geschikt voor vertaling;
 • je publiceert deze programma’s op ons online platform;
 • je helpt bij het opzetten en voeden van de internet-community, je onderhoudt sociale netwerken zowel fysiek als op het internet;
 • je schrijft nieuwsberichten en -brieven en beantwoordt mails;
 • je neemt actief deel aan de redactievergaderingen en je geeft input voor het opzetten, vernieuwen en door ontwikkelen van NPO Net in Nederland.

Functie-eisen:

 • je hebt het Nederlands staatsexamen afgerond en beheerst volgens het Europees referentiekader vreemde talen minimaal het Nederlands taalvaardigheidsniveau : B2;
 • je bent nieuwkomer in Nederland en je wilt graag opnieuw in de media werken;
 • je schrijft en spreekt vloeiend Arabisch;
 • je beschikt over ten minste een HBO werk- en denkniveau;
 • je hebt relevante en aantoonbare ervaring in de media;
 • je bent proactief, creatief, zelfstandig en sociaal;
 • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Twee werkervaringsplaatsen (elk 28 uur per week):

Voor beide werkervaringsplaatsen geldt dat deze voor 28 uur per week worden aangeboden. Daarbij wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij daarnaast minimaal een dag in de week beschikbaar is voor het volgen van relevante cursussen, workshops en extra begeleiding en coaching on the job.

Arbeidsvoorwaarden:

We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 6 maanden, met de intentie dit te verlengen met 6 maanden bij goed functioneren. Alle functies zijn ingedeeld in schaal F van de Cao voor omroeppersoneel, het salaris voor 28 uur per week bedraagt € 1.708,23 bruto per maand. Verder heb je voor deze periode recht op 8% vakantietoeslag; 6% decemberuitkering; een tegemoetkoming in de reiskosten vanaf 11 km; een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 30,- bruto per maand en deelname aan de pensioenregeling via PNO Media.

Op aanvraag is een indicatieve netto berekening mogelijk.

Reageren

De vacature staat open tot en met maandag 2 oktober 2017, of tot het moment dat er voldoende goede reacties zijn. Stuur je schriftelijke sollicitatie met motivatie en CV in het Nederlands naar sollicitaties@ntr.nl. Zet in de onderwerp- regel van de mail de functietitel en het vacaturenummer 17-32. Graag ontvangen we bovendien kopieën van je diploma’s bij je sollicitatie.

De selectiegesprekken zullen snel plaatsvinden en deze zullen in het Nederlands worden gevoerd. Een schrijftest, zowel in het Nederlands als in het Arabisch, zal deel uitmaken van de selectieprocedure.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Madelon Stokman, Eindredacteur van Net in Nederland op 088-7799391.