Wil jij graag gratis Nederlands leren, netwerken of zoek je werk? Op deze pagina vind je initiatieven die je daarmee verder kunnen helpen.

Initiatieven in Nederland

Verkeersregels

Verkeersregels in Nederland

Syriërs gezond

Ziek, zwak misselijk? Op de Facebookpagina Syriërs gezond beantwoorden Syrische en Nederlandse artsen en specialisten jouw vragen over het Nederlandse zorgsysteem en jouw gezondheid. Syriërs gezond is een initiatief van GGD regio Utrecht en Pharos.

Open Embassy

Wat staat er in de brief van de gemeente? Wat is precies een betalingskenmerk? En hoe moet je solliciteren voor een baan? Voor nieuwkomers kan het heel lastig zijn om dit te begrijpen. Open Embassy is 24/7 beschikbaar om statushouders te helpen met hun vragen over leven in Nederland.

Yalla Foundation

Heb je een buitenlands diploma of heb je gestudeerd? Wil je weten wat je diploma waard is in Nederland? Check de site Yalla Foundation en bekijk hun tips en nog veel meer!

NewBees

Wil jij vrijwilligerswerk doen? Dat kan! NewBees maakt het mogelijk dat nieuwkomers (met en zonder status) vrijwilligerswerk kunnen doen bij lokale maatschappelijke organisaties.  Het helpt je bij het opbouwen van je cv en bij het integreren in de Nederlandse samenleving! 

Hind in Holland

Wil je graag Nederlands leren vanuit het Arabisch? Op hindinholland.com staan Nederlandse lessen, zoals grammatica, gesprekken, woordenlijsten en een forum om vragen te stellen over Nederland. De lessen zijn inclusief audio zodat je ook eenvoudig je uitspraak kan oefenen! 

HackYourFuture

Hou jij van programmeren? HackYourFuture faciliteert online educatie voor vluchtelingen in Nederland. De focus van dit project ligt op het leren programmeren. Programmeren is een vaardigheid die veel gevraagd wordt en waar je vaak zonder diploma mee aan het werk kunt. Dit maakt dit initiatief speciaal voor jou!

Mobile Educator

Ben jij een Syrische docent en woon je in Nederland? Spreek je goed Engels? En heb je tijd om een cursus van 8 weken te volgen? Check de website van de Mobile Educator.

Global Workforce

Global Workforce is een onafhankelijke organisatie die vluchtelingen helpt aan een professioneel netwerk. Ze brengen je in contact met vakgenoten, geven gratis traningen en zoeken bedrijven die opzoek zijn naar jou! Registreer je simpel op de website en ga ervoor!

Refugee Start Force

Refugee Start Force is er speciaal voor jou!  Een netwerk waar je contact kunt leggen met Nederlandse vakgenoten. Door professionele netwerken te creëren, wil Refugee Start Force jou sneller laten integreren in de Nederlandse samenleving en arbeidsmarkt.  Post een berichtje op hun Facebook pagina en stel je zelf voor!

Introduction to Dutch

Nederlands leren? Gratis? Dat kan met de online cursus Introduction to Dutch. In drie weken tijd leer je de basis van het Nederlands en je eerste gesprekjes aan te knopen. Interesse? De volgende cursus start op 14 november 2016. Schrijf je gratis in op futurelearn.com/courses/dutch.

The Publisher

Wil jij als nieuwkomer je stem laten horen? The Publisher is een online podium waarop jij als schrijver, kunstenaar en fotograaf je eigen verhaal kan vertellen over jouw leven in Nederland als vluchteling. Check de website voor inspiratie!

DELITELABS

Ben jij een ondernemer in hart en nieren? DELITELABS is een non-profit organisatie in Amsterdam met de missie om de potentie van nieuwkomers zichtbaar te maken. In een intensieve cursus van zeven weken helpt DELITELABS jouw ondernemer te worden. Wil jij hiervoor in aanmerking komen? Schrijf je in via hun website!

Takecarebnb

Wacht je op een huis in Nederland en wil je deze wachttijd overbruggen door tijdelijk te wonen bij een Nederlands gastgezin? Dat kan met Takecarebnb!

Stichting de Vrolijkheid

Stichting de Vrolijkheid is er speciaal voor kinderen op AZC's. Ze organiseren workshops en activiteiten. Bekijk het filmpje over hun werkzaamheden in AZC Katwijk. 

Steffie.nl

Wil je meer weten over reizen met de trein in Nederland? Hoe de OV-chipkaart werkt, waar je hem kan kopen en hoe je hem moet opladen? Op Steffie.nl legt Steffie allerlei moeilijke dingen op een makkelijke manier aan je uit!

Refugee Company

Wil je een eigen bedrijfje beginnen? Refugee Company koppelt nieuwkomers aan Nederlandse bedrijven en geeft support bij het starten van een eigen onderneming. 

Syr

Welkom in restaurant Syr voor gerechten als Tabouleh, Sambusek and Green Pea Falafel. In het restaurant werken verblijfsgerechtigde vluchtelingen samen met Nederlandse horecaprofessionals!

Kavanah

Ben jij arts, verpleegkundige of heb je gewerkt in de gezondheidszorg? Wil je in Nederland je beroep opnieuw uitvoeren? Kavanah helpt je op weg de juiste Nederlandse studie en lesmethodes te vinden.

Studievragen?

Vragen over educatie? Dit document geeft alle infomatie over het Nederlandse schoolsysteem in vergelijking tot het Syrische schoolsysteem. In het Engels en Arabisch.

Verkeersregels

Wil je veilig de weg op? Deze brochure informeert nieuwkomers over verkeersregels in Nederland. Je krijgt uitleg over hoe je veilig te voet of op de fiets aan het verkeer kunt deelnemen. De toelichting is in het Arabisch, Engels, Frans en Tigrinya. Download en open het PDF bestand. 

Asielverzoek afgewezen?

Is jouw eerste asielverzoek afgewezen? Bij het ASKV analyseert een juridisch team van vrijwilligers en asieladvocaten jouw dossier en wordt er gekeken of er aanknopingspunten zijn voor legaal verblijf.

Humanitas Taalmaatjes

Humanitas Taalmaatjes helpt je Nederlands te leren als dat niet je eigen taal is. Je krijgt een Taalmaatje om mee te oefenen door te praten, lezen, tv te kijken. Zo kun je je straks beter redden in de Nederlandse samenleving.