Rembrandt, Van Gogh, Vermeer, Mondriaan... Er zijn veel wereldberoemde Nederlandse schilders. Maar waar kun je ze bewonderen? Bekijk het overzicht en leer meer over de kunstenaars.

Het Stedelijk Museum - Amsterdam

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Hier zijn kunstwerken te zien van onder meer de Nederlandse kunstenaars Piet Mondriaan, Karel Appel en Gerrit Rietveld. Bekijk deze video om meer over deze kunstenaars te leren:

Van Gogh Museum - Amsterdam

Het Van Gogh Museum is een aan de Nederlandse kunstschilder Vincent van Gogh gewijd museum, aan het Museumplein in Amsterdam. De collectie van het museum bevat ruim tweehonderd schilderijen, vijfhonderd tekeningen en zevenhonderd brieven van Vincent van Gogh. Maar wie was van Gogh? Kijk naar de video:

Het Rijksmuseum - Amsterdam

Het Rijksmuseum is een van de beroemdste musea van Nederland. Hier hangen verschillende meesterwerken, zoals De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en het Melkmeisje van Johannes Vermeer. Alles weten over Rembrandt? Kijk dan deze video:

Het Anne Frank Huis - Amsterdam

Het Anne Frank Huis is een monument ter gedachtenis aan Anne Frank (bekend geworden door het dagboek dat ze schreef, Het Achterhuis) en haar familie. Het huis staat in Amsterdam aan de Prinsengracht. Wil je meer weten over Anne Frank? Bekijk dan deze video's:

De Kunsthal - Rotterdam

De Kunsthal organiseert tentoonstellingen met cultuur in de breedste betekenis van het woord: oude kunst, nieuwe kunst, design, fotografie, van elitair tot populair. Het gebouw is ontworpen door de wereldberoemde Rotterdamse architect Rem Koolhaas. 

Museum Boijmans Van Beuningen - Rotterdam

Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. Je kunt er diverse soorten kunst zien. Van Bosch, Rembrandt en Van Gogh tot Dalí en Dutch Design.