Vroeger was seks vooral iets wat je als getrouwd stel deed, thuis tussen de lakens, en niet iets waar je over praatte. Dat is nu wel anders. Seks is nu niet meer alleen om je voort te planten, maar ook gewoon om van te genieten.

Hoe wertk verliefdheid?

Er is geen antwoord op de vraag wat verliefdheid is. Iedereen ervaart liefde zijn eigen unieke manier. Seks hebben kan heel fijn zijn, maar zonder liefde is het meestal minder leuk. Maar wat is het? Word je zomaar op iemand verliefd?

Homoseksualiteit in Nederland

In Nederland mag iedereen zijn eigen seksuele voorkeur hebben. Nederland is een van de meeste tolerante landen ten aanzien van homoseksualiteit. Homoseksuelen hebben dezelfde rechten als ieder ander en ze kunnen met elkaar trouwen.

Hoe voorkom je zwangerschap?

Zwangerschap kun je voorkomen door voorbehoedsmiddelen te gebruiken. Voorbehoedsmiddelen heten ook wel anticonceptiemiddelen.

Waarom het voorkomen van zwangerschap belangrijk is?

Door te voorkomen dat tieners zwanger raken of dat je als vrouw ongewenst zwanger wordt, worden sociale problemen in de samenleving verminderd. Problemen als kinderarmoede, kindermishandeling en verwaarlozing worden voorkomen. Ook zorgen sommige voorbehoedsmiddelen voor veilige seks.

Let op: Niet alle voorbehoedsmiddelen voorkomen geslachtsziektes. Als je geslachtsziektes wilt voorkomen, moet je tijdens de seks een condoom gebruiken.