Wil je zeker weten dat je je tanden goed verzorgt? Dat is erg belangrijk, want tandproblemen kunnen behoorlijk grote gevolgen hebben!

Als er etensresten blijven plakken tussen je tanden kun je gaatjes krijgen. Gaatjes laten vullen bij de tandarts is niet zo leuk. Om dat te voorkomen adviseren tandartsen altijd dat je tenminste twee keer per dag je tanden moet poetsen. Maar doe je dat op de juiste manier?

Bekijk deze video en leer hoe je je tanden op de juiste manier kunt poetsen:

Hoe wordt tandpasta gemaakt?

Als je het echt goed wilt doen, moet je 2 keer per dag tandpasta gebruiken. Door je tanden te poetsen voorkom je gaatjes en ruik je lekker fris uit je mond.

In tandpasta zitten een heleboel stoffen die ervoor zorgen dat je tanden schoon en fris blijven. Maar hoe komen al die ingrediënten in je tube tandpasta terecht?

 

Hoe worden gaatjes gevuld

Door goed je tanden te poetsen, poets je etensrestjes weg. Als je die etensrestjes laat zitten, gaat het glazuur, het beschermlaagje van je tanden, kapot.

Een gaatje in je tand is niet fijn. Het kan pijn doen als je iets eet of drinkt. Om te voorkomen dat het gaatje steeds groter wordt, moet de tandarts het vullen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Bekijk de video:

Wil je je kinderen stimuleren om hun tanden te poetsen?

Laat hun dan naar dit mooi liedje kijken: