Als nieuwkomer is het een grote uitdaging om in Nederland werk te vinden. De gebruiken rondom solliciteren naar werk zijn anders. Net in Nederland helpt je op weg. In een paar video’s komt het zoeken naar vacatures aan bod, maar bijvoorbeeld ook wat je in Nederland aantrekt naar een sollicitatiegesprek.

1. Vacatures zoeken

Dus, je zoekt een baan in Nederland. Hoe pak je dat aan? In deze video worden de mogelijkheden om vacatures te vinden voor je op een rijtje gezet. Maar daar blijft het niet bij...

2. Curriculum Vitae

Je CV is jouw visitekaartje. Werkgevers bepalen binnen 20 seconden of zij verder lezen of niet. Dus neem de tips in deze video ter harte en besteed er tijd aan. 

3. Social Media

Social media spelen een steeds grotere rol bij het solliciteren naar functies. Potentiele werkgevers zoeken jou naam op via social media. En je kunt ook vacatures vinden via social media. 

4. Voorbereiding op je sollicitatiegesprek

Hoera! Je sollicitatiebrief en CV zijn goed ontvangen door de werkgever. Je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek! Daar moet je je goed op voorbereiden. Hoe doe je dat?

5. De eerste indruk

Je kunt maar een keer een eerste indruk maken. Dus hoe stel je je op bij de kennismaking? En wat trek je aan tijdens het sollicitatiegesprek?