Danny kwam op vijftienjarige leeftijd van Libanon naar Nederland. Inmiddels is hij een succesvolle journalist, die voor verschillende televisieomroepen heeft gewerkt.

"Zelf ben ik een oorlogsvluchteling die altijd op zoek is naar geluk. Op mijn 15de kwam ik uit een oorlogsgebied naar Nederland. In Beiroet (Libanon, red.) was het wachten tot er een bom op ons huis zou vallen."
Volkskrant, Danny Ghosen

Danny Ghosen heeft zijn weg weten te vinden in Nederland. Na zijn studie journalistiek aan de Hogeschool van Utrecht, heeft hij een succesvolle carrière opgebouwd. Hij maakt programma’s waarin hij controversiële kwesties laat zien. Dat is niet alleen dapper, maar het laat nieuwkomers ook andere kanten van Nederland zien. Het vertelt je echt wat meer over hoe Nederlanders denken over bepaalde onderwerpen.

In Arabistan
Danny Ghosen heeft pas geleden de serie Danny in Arabistan gemaakt. Daarin wil hij mensen in Nederland een andere kant laten zien van steden in het Midden-Oosten. Er zijn namelijk ook leuke, verrassende kanten waar je nooit iets over hoort, zoals rappende Palestijnen in de Gazastrook en een heavy metal scene in Irak.

Rot op naar je eigen land
Daarvoor maakte Danny de serie Rot op naar je eigen land. In achttien dagen reist hij met zes Nederlanders naar landen waar veel vluchtelingen juist vandaan komen. Wat maken ze mee onderweg? Bekijk de serie met Nederlandse, Engelse of Arabische ondertiteling op onze website.