Voor het eerst een afspraakje hebben met een leuke man of vrouw is voor iedereen spannend. Wil jij met een Nederlandse man of vrouw daten? Hier zijn 4 vragen waarop jij het antwoord vast wilt weten!

 1.      Geef je je date een cadeautje: ja of nee?

Als je iemand al bij de eerste date een cadeautje geeft, kan diegene zich ongemakkelijk gaan voelen. Je geeft de ander misschien het idee dat je er iets voor terugverwacht. Ons advies: niet doen. Wacht in elk geval tot een tweede date. Dat geldt ook voor bloemen, mensen brengen die tegenwoordig niet meer mee.

2.      Houd je elkaars handen vast: ja of nee?

Elkaars hand vasthouden in Nederland doe je niet zomaar. In Nederland houd je over het algemeen elkaars handen vast als je een relatie hebt. Wacht dus nog even met het vasthouden van de hand van de ander. Het kan als bezitterig overkomen.

3.      Wie betaalt de rekening?

Bij een eerste afspraakje ben je niet verplicht de rekening helemaal te betalen. Nederlandse vrouwen en mannen vinden het heel normaal de rekening te delen met elkaar. Maar als je de rekening wel wilt betalen, wordt dat gewaardeerd. Dus: Hoeft niet, maar mag wel.

4.      Zoenen op je eerste date: ja of nee?

Deze vraag houdt ook Nederlandse mensen bezig. Elkaar zoenen op de eerste date is niet ongebruikelijk.

Maar als je het serieus met iemand meent, is ons advies: Vertel de ander dat je het eerste afspraakje heel leuk vindt en stel voor om een tweede afspraakje te maken. Dan weet je ander dat je serieus bent.