Ruim 1000 mensen proberen met hulp van een advocaat hun bestelling voor een hoogslaper (kinderbed) te krijgen van Leen Bakker voor de verlaagde prijs.

Vanmorgen wordt er gesproken met de meubelwinkel. De hoogslaper werd afgelopen weekend met flinke kortingen aangeboden op de website van de meubelwinkel. Sommige bedden van het merk Hoppekids kostten ineens nog maar 24 euro, in plaats van 319 euro. Sommige mensen bestelden meerdere hoogslapers. In totaal zijn er ruim 4000 sterk afgeprijsde bedden verkocht.

Ruim 1000 mensen eisen via advocaat alsnog hoogslaper met flinke korting

Volgens het bedrijf was er sprake van een technische fout, die later werd gecorrigeerd. Toen waren er al meer dan duizend bedden besteld voor flink lagere prijzen. Leen Bakker weigert de hoogslapers voor dat bedrag te leveren. Maar volgens juristen moet het bedrijf zich aan de verkoopafspraak houden. "Mocht Leen Bakker volhouden dat zij uw bestellingen niet leveren, dan zullen wij de kwestie voorleggen aan de rechter", staat op de website van de ingeschakelde advocaat.

De jurist zegt dat de klanten niet hadden kunnen vermoeden dat het om een technische fout ging.

"Het bedrijf staat bekend als een echte prijsvechter. Bovendien vermoed ik dat er sprake is van enige opzet bij Leen Bakker", zei hij. "Het bedrijf wilde klanten naar de website lokken. Als het echt om een fout ging, had Leen Bakker dat wel eerder gemerkt."

Leen Bakker heeft ter compensatie een korting van 40 procent aangeboden aan klanten die een goedkoop bed hadden besteld.