11 Gratis dingen om te doen in Nederland deze zomer

Stop je portemonnee maar weg! Nederland biedt heel veel gratis evenementen deze zomer. Zit er iets bij voor jou?

Films kijken in het Amsterdamse Vondelpark

Deze zomer presenteren CineCrowd en Vondelpark3 bij VondelCS voor de tweede keer: FILM IN HET PARK. Van maandag 27 augustus tot en met vrijdag 31 augustus kun je iedere avond genieten van de beste short movies in de openlucht in het Vondelpark Amsterdam.  De films starten om 20.00 uur. Zorg er wel voor dat je op tijd bent, om de beste plek te bemachtigen! Meer informatie.

Dansen op straat

Geniet van 24 julit tot en met 28 juli van het Zomercarnaval in Rotterdam. Vier carnaval zoals ze dat doen in de Caraïben! Breng ook vooral een bezoekje aan de straatparade. Heel Rotterdam is afgesloten zodat iedereen kan dansen op de route die de parade aflegt.
Meer informatie.

Feest vieren langs de grachten van Amsterdam

Op zaterdag 4 augustus vullen de grachten van Amsterdam zich met muziek, kleur en heel veel boten. Het is de dag van de Canal Parade, het hoogtepunt van Amsterdam Gay Pride. Je hoeft geen homo te zijn om van dit feest te genieten. Geloof ons: je kijkt je ogen uit en hebt de tijd van je leven.
Meer informatie.

Cultuur en geschiedenis van Nederland

Wil je meer weten over de cultuur en geschiedenis van Nederland? Dan zijn de Spakenburgse dagen het evenement voor jou. In de plaats Spakenburg, in de provincie Utrecht, kun je op vier woensdagen in de zomer varen op zeilboten en zijn musea in de plaats gratis te bezoeken: De data zijn: 18 juli, 25 juli, 1 augustus en 8 augustus. Op de 3de woensdag, 2 augustus, is er een optocht met klederdrachten uit heel Nederland. Meer informatie

Uitwaaien aan de kust

Houd je van zee en strand? Bezoek dan van 4 tot en met 12 augustus de kustplaats Katwijk aan Zee. Daar is het Noordzee Zomerfestival. Er zijn elke dag optredens van verschillende artiesten. Daarnaast kun je er verschillende bootcamps volgen en wordt er een schilderworkshop aangeboden. Ook staan er speciale kindermiddagen op het programma. Meer informatie.

Films kijken in het Rotterdamse Museumpark

In het mooie Museumpark in Rotterdam kun je elke avond van 8 tot en met 26 augustus kijken naar bijzondere films. Soms zit je met duizenden mensen tegelijk film te kijken! Iedere avond is een hele beleving met live filmmuziek, bijzondere gasten en een iconische filmklassieker. Je stoeltje kun je zelf meenemen, of je huurt er eentje voor 1 euro. Meer informatie

Vuurwerkspektakel in Scheveningen

Als je op 10, 11, 17 en 18 augustus van Scheveningen bent, heb je kans dat je ’s avonds kunt kijken naar prachtig vuurwerk. In die weekenden vindt namelijk het Vuurwerkfestival plaats. Naast het vuurwerk kun je ook genieten van muziekoptredens en andere activiteiten. Meer informatie.

Luchtballonnen kijken

Van woensdag 22 augustus tot en met zaterdag 25 augustus vindt in Barneveld, provincie Gelderland, de Ballonfiesta plaats. Om het evenement te bezoeken heb je een kaartje nodig. Maar ook buiten het terrein van het evenement kun je je kleedje neerleggen. Je ziet de meest bijzondere luchtballonnen aan je voorbijtrekken. Meer informatie.

Klassieke muziek langs het water

Niets draagt muziek zo ver en zo mooi als water. Daarom is het Grachtenfestival, van 11 tot en met 20 augustus in Amsterdam, echt een aanrader. Hoogtepunt van het festival is het Prinsengrachtconcert, dit jaar op 18 augustus. Mensen verzamelen zich rondom het podium in het water in bootjes. Elk jaar wordt het concert afgesloten met het lied Aan de Amsterdamse grachten, dat alle mensen meezingen. Het Prinsengrachtconcert wordt live uitgezonden op televisie. Meer informatie

Livemuziek op het Zomerdak

Van 23 juni tot en met 2 september kun je iedere donderdagavond op het dak van het NEMO Science Museum (Amsterdam) genieten van livemuziek en het prachtige uitzicht over Amsterdam. Daarnaast kun je er tegen betaling genieten van een heerlijk zomers wijntje, biertje en verschillende borrelhappen. En: tijdens deze periode wordt er iedere woensdagavond Rooftop Yoga gegeven! meer weten? 

Het land van de toekomst

Nederland ligt eigenlijk voor een groot gedeelte lager dan het zeeniveau. In de afgelopen eeuwen hebben we veel land ‘gewonnen’ van de zee. Hoe dat kan, zie je in Futureland, op de Tweede Maasvlakte vlakbij Rotterdam. Je komt er meer te weten over de drooglegging van land, de haven en je ziet er allerlei vondsten uit de bodem van de zee. Het museum is gratis te bezoeken.
Meer informatie.