Het lezen over de geschiedenis van een land is de beste manier om de cultuur te begrijpen, maar slechts weinigen van ons hebben tegenwoordig de tijd om hele boeken te lezen. Daarom is het kijken naar films over de geschiedenis van dat land de logische en snelle oplossing voor veel mensen.
Wij hebben een lijst gemaakt van de top 5 historische films die over Nederland zijn gemaakt. Geniet ervan!

Michiel de Ruyter (2015)

De film Michiel de Ruyter is het verhaal van de beroemde Nederlandse zeeheld. De film laat je De Ruyter volgen tijdens zijn ontwikkeling van kapitein naar invloedrijke admiraal. Een onrustig Nederland in de 17e eeuw vormt het decor voor dit grootse, spectaculaire en meeslepende historische actiedrama.

Kenau (2014)

Deze film is een heroïsch drama over Kenau, een Haarlemse vrouw die in 1573 met haar vrouwenleger de stad Haarlem maandenlang verdedigt tegen het Spaanse leger. De film bevat een goede mix tussen drama en actie.

Hoe duur was de suiker (2013)

Hoe duur was de suiker vertelt het verhaal van twee jonge vrouwen in het achttiende-eeuwse Suriname: de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini. In dit verhaal wordt een van de pijnlijkste delen van de Nederlandse geschiedenis in beeld gebracht: het leed van de slaven in dienst van hun Hollandse meesters.

Oorlogswinter (2008)

De film Oorlogswinter is door Nederlandse filmcritici gekozen als de beste Nederlandse film van 2008. Hij gaat over een Nederlandse jongen, Michiel van Beusekom, die het Nederlandse verzet probeert te helpen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij probeert een Britse piloot te helpen om uit het verblijf van de Duitse Handen tijdens de nazi-bezetting van Nederland.

Soldaat van Oranje (1977)

Soldaat van Oranje is een wat oudere film, maar zeer de moeite waard om te bekijken! De film gaat over Nederlandse studenten die zich aansluiten bij de verzetsbeweging tegen de Duitsers. In 1977 had Soldaat van Oranje het grootste budget voor een Nederlandse speelfilm ooit. De film werd genomineerd voor een Oscar en een Golden Globe.