Mustafa Marghadi ken je misschien als een van de gezichten van het televisieprogramma Het Klokhuis. Hij heeft in Utrecht journalistiek gestudeerd en heeft als stagiair, radioverslaggever en redacteur gewerkt voor verschillende omroepen zoals de NOS, NTR en RTV Utrecht.

Mustafa roept iedereen op om zijn best doen, nooit op te geven, en door te gaan met solliciteren voor een baan! In een interview met studenten van de opleiding journalistiek in Utrecht zegt hij het volgende: 

“Als je ergens solliciteert en het gevoel hebt dat je het kunt, dan kan het gemakkelijker gebeuren dat je wordt aangenomen. En als je ergens bent aangenomen, dan gaan ook andere deuren voor je open.”

In 2016 woonde Mustafa voor een maand in Molenbeek, en maakte daar een programma over de wijk. Molenbeek is een wijk van Brussel, de hoofdstad van België. De wijk kwam in het nieuws na de aanslagen in Parijs (2015). Zeker drie van de acht daders van de aanslagen in Parijs woonden er en groeiden er op. De wijk staat ook bekend staat als een gemeente met een hoog aantal Jihadgangers richting Syrie.

Bekijk: Wat ik leerde in Molenbeek | NOS op 3

Mustafa Marghadi werkt sinds juni 2017 als NOS-correspondent in Italië.

Kijk hier naar een paar afleveringen van het Klokhuis die hij presenteerde: