Op donderdagavond 9 maart waren we met het team van Net in Nederland te gast bij het taalcafé in Alphen aan den Rijn. Het was een volle zaal daar in de bibliotheek. Er waren tientallen mensen, van wie velen voor de eerste keer kennis maakten met Net in Nederland. Tijdens de bijeenkomst vertelden we over onze website en hoorden we wat onze kijkers vinden van Net in Nederland.

Presentatie

Bernadette Slotboom, onze eindredacteur heeft een presentatie gehouden over het project en waarom de publieke omroep dit doet. Sinds een klein jaar ondertitelt de redactie van Net in Nederland programma’s over Nederland in het Engels en Arabisch om nieuwkomers in Nederland een steuntje in de rug te geven.

Ook heeft zij verteld over de publieke omroep in Nederland, die uit veel omroepen bestaat met allemaal hun eigen achtergrond (christelijk, socialistisch, vrijzinnig en algemeen). En vooral dat de publieke omroep onafhankelijk is ook al wordt de omroep gefinancierd door de overheid.

Het gebruik van de Net in Nederland website

Onze collega Marlijn Klerk die het platform van Net in Nederland beheert heeft uitgelegd hoe je onze website het beste kunt gebruiken. Zij had bijvoorbeeld goede tips voor de aanwezige taalcoaches hoe zij de website kunnen gebruiken om beter met hun taalmaatje te kunnen communiceren.

Reactieces van onze kijkers

Tijdens onze bijeenkomst hebben we naar onze kijkers meaning over de website geluisterd  voorla  over wat we kunnen daarover verbeteren om zijn behoete te kunnen bieden .

Wat goed is de positive reacties die we hebben gehaad en de voorstelen over nieuwe onderwerpen die ze willen via onze platform zien .

Lesbrief

Ook laten we in Alphen aan de Rijn de speciale lesbrief zien die ter gelegenheid van de verkiezingen is gemaakt. Speciale verrassing is dat de filmpjes en woordenlijst die hierbij horen ook beschikbaar zijn in Tigrinya.

Wil jij ook dat Net in Nederland langskomt in jouw gemeente tijdens een taalles of tijdens een taalcafe? Stuur dan een e-mail aan netinnederland@ntr.nl