Zelf kruidnoten bakken

Pakjes, kruidnoten en pieten! In Nederland vieren we elk jaar op 5 december Sinterklaas. Kinderen zingen speciale liedjes, zetten hun schoen en krijgen cadeautjes. Daarnaast eten we veel kruidnoten. Maar hoe kun je kruidnoten zelf bakken?

Zelf kruidnoten bakken

Wanneer we Sinterklaas vieren, eten we heel veel kruidnoten. Je kunt ze natuurlijk kopen in de winkel, maar nog lekkerder zijn ze als je ze zelf bakt! 

 

 


Dit heb je nodig:

  • 150 g boter
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 10 g speculaaskruiden
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 el melk
  • een snufje zout
  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Kneed de boter, de suiker, de speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel en zout goed door elkaar.
  2. Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een soepel deeg wordt. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  3. Maak lange rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes. Vorm hier kleine balletjes van, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Bak de kruidnoten in de oven in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat de kruidnoten helemaal afkoelen.