Wij zijn allemaal mensen die in Nederland leven. De televisieserie 'Dit zijn wij' is de titel van serie over ons, gewone mensen. In elke aflevering staat 1 gebeurtenis of onderwerp centraal waar bijna iedereen mee te maken krijgt.

1. Trouwen

Hoe trouwt Nederland? Volg drie bruidsparen met verschillende achtergronden in aanloop naar hun grote dag. Leer alles over trouwauto’s, bruidstaarten, trouwzalen, trouwjurken, schoonouders en trouwambtenaren.

2. Huisdieren

Wij houden van onze dieren. Voor de meeste mensen is hun huisdier een lid van het gezin. Bekijk dit portret van de dierenvoedselbank in Den Haag en het dierencrematorium Jori in Roosendaal. Ervaar de bijzondere band van de baasjes met hun huisdieren.

3. De dood

Wat komt er allemaal kijken bij het afscheid van onze geliefden? Kijk mee naar rouwplechtigheden, een bezoek aan een hospice en een begraafplaats. Gaat het stilletjes of uitbundig? We doen veel moeite om zowel de doden als de levenden tevreden te stellen.

4. Ons lichaam

Spiegeltje, spiegeltje… Iedereen kijkt elke dag in de spiegel en lang niet iedereen is tevreden met wat hij of zij dan ziet. Sommigen van ons gaan dan aan het werk om het perfecte lichaam te krijgen. Dat doen ze door te sporten en hun gewicht onder controle te krijgen. Anderen gaan gewoon naar de kledingwinkel op zoek naar iets wat beter bij hun lichaam past. 

5. Een kind krijgen

Hoe bevallen we in Nederland? Welkom op de wereld, maar hoe we ons voorbereiden op de komst de baby kan op veel manieren. Ook de daadwerkelijke bevalling en het vervolg is niet voor iedereen hetzelfde. Wat wel hetzelfde is voor alle ouders is dat ze allen het beste willen voor hun kind. Niets lijkt goed genoeg.

6. De auto

Eerst het rijbewijs en dan een auto. Maar dan… rijden, onderhouden en showen? Of is het een gebruiksartikel? De auto is voor de meesten van ons meer dan dat. Er komt veel emotie kijken bij de aanschaf, het rijden en het afscheid nemen van de auto.

7. De buurt

Om te kijken hoe we in Nederland met elkaar leven in de buurt gaan de makers van Dit zijn wij mee met een Syrische familie die hun eerste woning krijgt in Hellendoorn in de provincie Overijssel. En net als in een buurt, leven dementerende ouderen bij elkaar in Weesp. De instelling is net een gewone wijk. En neem een kijkje in de Vruchtenbuurt in Den Haag. Tijden veranderen….

8. Feestvieren

Jarig zijn, een jubileum, een promotie, een afscheid, of steeds vaker zomaar. We hebben altijd wel zin in een feestje. De schoonmaaksters vieren een lang dienstverband op hun werk, 7 echtparen vieren hun gouden huwelijk, de gemeente Gennep viert een jaar lang het 400-jarig bestaan en in het zalencentrum in Schiedam is het elke dag feest.