Wil jij indruk maken op je (Nederlandse) vrienden? Speciaal voor jou een selectie aan bekende Nederlandse koppels die je echt moet kennen. Inburgeren 2.0!

Jip en Janneke

De avonturen van Jip en Janneke worden bijna aan elk kind in Nederland voorgelezen. De verhaaltjes gaan over het dagelijks leven van twee buurkinderen. De Nederlandse schrijfster Annie MG Schmid bedacht de twee karakters. 

Van Kooten en De Bie

Ze zijn al 18 jaar niet meer op televisie, maar nog steeds populair: Van Kooten en De Bie. Een cabaretduo dat bestond uit Kees van Kooten en Wim de Bie. Ze deden in hun programma vele typetjes; vaak zelfverzonnen, zoals Mehmet Pamuk: een Turkse gastarbeider die dolgraag wil integreren, de Vieze man en Diana Charité: een zwaar opgemaakte dame met een uitgesproken mening. Op een grappige manier Nederland leren kennen? Kijken!

Bert en Ernie

Al sinds 1976 wonen de ietwat kribbige Bert en de altijd vrolijke Ernie in de leukste straat van Nederland. Ondanks hun verschillende karakters zijn ze de beste vrienden. Iedereen in Nederland kent dit duo van het kinderprogramma Sesamstraat. Een speciaal programma voor kinderen tussen de 3 en 5 jaar, maar zeker net zo leuk voor nieuwkomers die de Nederlandse taal willen leren. Te zien elke werkdag om 06.55 uur op Zappelin NPO3.

 

Theo en Thea

Theo en Thea, een super komisch duo die tussen 1985 en 1989 een jeugdprogramma maakte voor de VPRO. Het duo, met de kenmerkende tandjes, dikke brillen en vreemde stemmen behandelde thema's als prostitutie, drugs en ongewenste intimiteiten. Iets wat in die tijd nogal controversieel was. Nog steeds kijken veel Nederlanders hun filmpjes op bijvoorbeeld YouTube.

Bassie en Adriaan

Vraag een Nederlander naar de bekendste clown en acrobaat van Nederland en je zult horen: Bassie en Adriaan. Het komische duo was jarenlang te zien op televisie met avonturen die niet altijd goed afliepen. Niet alleen speelde ze samen, ze maakten ook liedjes die heel veel Nederlanders nog steeds mee kunnen zingen.