De kerstdagen staan voor de deur! Voor sommigen is dit het hoogtepunt van het jaar, andere mensen hebben er niet zoveel mee. Als je familie niet in de buurt woont, bijvoorbeeld, en je je eenzaam voelt. Of wanneer je al die kerstliedjes op de radio verschrikkelijk vindt. Hoe kom je de kerst dan door? Net in Nederland geeft je tips.

Koken

Stress. En dan vooral kookstress. Heel veel mensen willen met kerstmis iets speciaals bereiden. Dat betekent veel gezucht en gesteun en lange rijen in de supermarkt. Misschien ben jij ook wel op zoek naar een speciaal ingrediënt om jouw favoriete recept te maken. Grote kans alleen dat je het niet kunt vinden in de Nederlandse supermarkt. Daarom onze tip: maak een Nederlands recept, die ingrediënten kun je zeker vinden en het is iets wat je familie vast nog nooit heeft gegeten. Geen kerststress voor jou! 

Verken Nederland

Ben je het binnen zitten zat? Ga erop uit, haal een frisse neus! Er zijn talloze wandelroutes die je in Nederland kunt lopen. 

Naar de kerk

Op kerstavond gaan meer Nederlanders naar de kerk dan anders. Dit komt omdat de mis die op kerstavond wordt gehouden heel speciaal is. De kerk is prachtig verlicht, er worden bekende kerstliedjes gezongen en er heerst een troostrijke sfeer. Een mooi moment om even stil te staan. Christen of niet. Je bent van harte welkom!

Retail therapy

Meubels kopen, badkamertegels uitzoeken, of een nieuwe wasmachine. Op tweede kerstdag vieren families niet altijd kerst met elkaar, maar zijn ze te vinden op de woonboulevards van Nederland. Als je de kerstblues van je wilt afschudden, is dit het perfecte recept. 

Vierkante ogen

Jezelf vierkante ogen bezorgen. Wat, vierkante ogen?! We bedoelen daarmee dat de kans groot is dat je tijdens de kerstdagen heel veel televisie zult gaan kijken. In het Nederlands zeggen we dan: van al dat televisie kijken krijg je vierkante ogen. Daar is natuurlijk niets mis mee. Bekijk gerust alle kerstfilms op npo.nl en natuurlijk de video’s op netinnederland.nl.