Social media spelen een steeds grotere rol bij het solliciteren naar functies. Potentiele werkgevers zoeken jouw naam op via social media. En je kunt ook vacatures vinden via social media.

Hoe kun je jezelf het beste presenteren op LinkendIn

Linkedin is een van de bekendse en belangrijkste websites waarop je contact kunt maken met mensen in je vakgebied of zij met jou. Heb je nog geen profiel aangemaakt? Meld je dan snel aan.

​Onze tips voor jouw LinkedIn profiel!

1. Maak gebruik van je talenknobbel
Waarschijnlijk spreek je meerdere talen. Dat is voor veel Nederlandse werkgevere een echte pré. Zorg dus dat dit direct opvalt. Bijvoorbeeld door je Linkedin pagina niet alleen in je moedertaal of het Engels te schrijven, maar ook in het Nederlands.

​2. Laat je Linkedin pagina nalezen!
Iedereen maakt wel eens een type- of spelfout, maar een schrijffout op je Linkedin is not-done. Sterker nog, in Nederland is het voor werkgevers een reden om niet verder te lezen. Let dus op je spelling en laat je cv Linkedin pagina door iemand anders nalezen.

3. Connecties maken
Maak niet zomaar een connectie met iemand die je niet kent. Stel je zelf eerst voor en leg uit waarom je een connectie wil maken.

4. Zorg voor een goede foto
Een vakantiefoto kan leuk zijn, maar vraag jezelf altijd af over hoe je wilt overkomen op jouw LinkedIn pagina.

5.Schrijf geen lange verhalen
​Hou het kort en bondig!

6. Vermeld je e-mailadres en het liefst ook je telefoonnumer
Zo kan een werkgever makkelijk contact met je opnemen!

7. Kijk op LinkedIn ook eens bij bedrijven waar je wilt werken.

8. Vermeld op je LinkedIn-profiel je cv en andersom.