Onbetrouwbare huurbemiddelingskantoren

Politie | Afdeling Communicatie

Bij het verkrijgen van een huurwoning komt er heel veel informatie op u af. Sommige mensen zoeken daarom hulp bij een zogeheten huurbemiddelingskantoor. Zo’n kantoor kan helpen met het aanvragen en insturen van de juiste papieren. Wanneer u op die manier een huurwoning krijgt, dan betaalt u vaak een vergoeding aan het huurbemiddelingskantoor.

Let op, niet alle huurbemiddelingsbureaus hebben het beste met u voor!

 Sommige van die kantoren zijn alleen uit op uw geld en plegen fraude bij de aanvraag die zij namens u doen. 
 
 

Waar moet u op letten:

 1. U bent zelf verantwoordelijk voor de documenten die u aanlevert bij de woningbouwvereniging. Als met die papieren iets niet klopt, waardoor u onterecht een woning krijgt, is dat mogelijk strafbaar. Controleer daarom altijd wat u aanlevert. 
 
2. Huurbemiddelingskantoren die voor een kleine vergoeding veel sneller een huurwoning beloven of een huurwoning die eigenlijk boven uw budget ligt, frauderen mogelijk. Als u zo onterecht een huis krijgt, kunt u daar last van krijgen, bijvoorbeeld doordat u weer uit uw huurhuis wordt gezet.  

Onthoud dus goed:

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Wilt u meer informatie over de regels rond huurwoningen, bel dan met telefoonnummer 1400. Wilt u een verdachte situatie melden, bel dan 0900-8844.