De NTR zoekt voor ‘Net in Nederland’ zo spoedig mogelijk kandidaten voor twee werkervaringsplaatsen: Redacteur Nieuwe Media Arabisch (m/v) - 32 uur per week.

NPO Net in Nederland is het online platform voor anderstalige nieuwkomers. Het doel is vluchtelingen en immigranten met on demand media-aanbod wegwijs te maken in onze samenleving. De website biedt Nederlandstalige programma’s aan met Nederlandse en Arabische ondertiteling. Daarnaast probeert Net in Nederland als gids voor nieuwkomers te fungeren. Het platform is er om anderstaligen via de programma’s kennis te laten maken met Nederland en de Nederlandse taal.

NPO Net in Nederland heeft van de Stichting Arbeidsmarkt- Werkgelegenheids- en Opleidingsfonds voor de Omroep (AWO-Fonds Omroep) een bijdrage gekregen voor twee werkervaringsplaatsen (32 uur per week).
De twee betaalde werkplekken zijn bedoeld als werkervaringsproject voor nieuwkomers met een verblijfsstatus.

De kandidaten moeten het Nederlands beheersen op minimaal B2-niveau volgens de NT2-normen. Tijdens het traject doen de deelnemers werkervaring op, maar maken zij ook uitgebreid kennis met de manier van werken bij en de cultuur binnen de Nederlandse publieke media.

Programma’s van de NTR inspireren en leveren een bijdrage aan de persoonlijke groei van mensen. Kwaliteit en vernieuwing zijn daarbij onze drijfveren. Werken bij de NTR betekent met passie invulling geven aan de missie en kernwaarden van de NTR in een continu veranderend medialandschap.

De NTR zoekt voor ‘Net in Nederland’ zoekt zo spoedig mogelijk kandidaten voor twee werkervaringsplaatsen:

                          Redacteur Nieuwe Media Arabisch (m/v) 32 uur per week

Werkzaamheden:

• Je selecteert samen met de redactie bestaande programma’s van de publieke omroepen en maakt deze
   geschikt voor vertaling;
• Je schrijft artikelen voor het online platform;
• Je onderhoudt de social media;
• Je schrijft nieuwsberichten en -brieven en beantwoordt mails;
• Je maakt video’s voor het platform;
• Je neemt actief deel aan de redactievergaderingen en je geeft input voor het opzetten, vernieuwen en door ontwikkelen van NPO Net in Nederland.

Functie-eisen:

• Je hebt het Nederlands staatsexamen afgerond en beheerst volgens het Europees referentiekader vreemde
   talen minimaal het Nederlands taalvaardigheidsniveau : B2;
• Je bent nieuwkomer in Nederland en je wilt graag opnieuw in de media werken;
• Je schrijft en spreekt vloeiend Arabisch;
• Je beschikt over ten minste een HBO werk- en denkniveau;
• Je hebt relevante en aantoonbare ervaring in de media;
• Je bent proactief, creatief, zelfstandig en sociaal;
• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden:

We bieden in eerste instantie een arbeidsovereenkomst aan voor 6 maanden, met eventueel de mogelijkheid om dit te verlengen met 6 maanden (bij goed functioneren). Alle functies zijn ingedeeld in schaal F conform de CAO voor het Omroeppersoneel, het salaris voor 32 uur per week bedraagt € 2.009,29 bruto per maand. Verder heb je voor deze periode recht op 8% vakantietoeslag; 6% decemberuitkering; een tegemoetkoming in de reiskosten vanaf 11 km; een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 30,- bruto per maand en deelname aan de pensioenregeling via PNO Media. 

Informatie:

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Madelon Stokman, Eindredacteur van Net in Nederland, email: madelon.stokman@ntr.nl.

Reageren

Ben je enthousiast en voldoe je aan bovengenoemde criteria? Stuur dan vóór 3 december 2019 een brief in het Nederlands, voorzien van CV, onder vermelding van vacaturenummer 19-40 naar: sollicitaties@ntr.nl.
Graag ontvangen we bovendien kopieën van je diploma’s bij je sollicitatie.

De selectiegesprekken zullen  in het Nederlands worden gevoerd. Een korte schrijftest, zowel in het Nederlands als in het Arabisch, zal deel uitmaken van de selectieprocedure