Aan de zijlijn van het Filmfestival van Cannes, dat dit jaar op 14 mei werd geopend, protesteerden de Syrische documentairemaker Waad Al-Kateab en haar collega’s tegen de bombardementen op ziekenhuizen in Syrië door het Syrische leger. Op woensdagavond toonden ze op de rode loper in Cannes een spandoek met de titel "Stop Bombing Hospitals".

Waad Al-Kateab documenteert sinds 2012 de misdaden van het Assad-regime in meerdere films. Ze heeft met die films meerdere internationale prijzen gewonnen. Al-Kateab neemt deel aan het Festival van Cannes met haar film “For Sama”, die de gruwelen van de oorlog vertelt vanuit een vrouwelijk perspectief. Het is een liefdesboodschap van een jonge Syrische moeder die zichzelf opoffert voor de veiligheid van haar dochter en Aleppo verlaat. De film wordt getoond in de ‘Speciale categorie’en werd mede geregisseerd door Edward Watts.

CNN heeft de films van Al-Kateab omschreven als “de meest overtuigende video's van wat er in Aleppo is gebeurd”.

Met het spandoek roept Al-Kataeb het regime van Assad op te stoppen met  de bombardementen op ziekenhuizen. Amnesty International heeft in 2015 meer dan 300 aanvallen op medische voorzieningen door Syrische en Russische troepen geteld.