Voor nieuwkomers is er het online platform Net in Nederland met het laatste nieuws over het coronavirus. Dagelijks wordt het NOS Journaal in het Arabisch ondertiteld en worden in zowel het Nederlands als het Arabisch updates geplaatst omtrent het coronavirus.

Net in Nederland brengt het laatste nieuws over corona. Nieuws van het RIVM, toespraken van premier Rutte en koning Willem-Alexander worden vertaald naar het Arabisch en massaal via de social media gedeeld. Nieuwkomers worden op de hoogte gesteld van alle maatregelen die instanties als de IND en het COA nemen. Ook brengt Net in Nederland al het nieuws over de gevolgen van het coronavirus voor vluchtelingen: nieuws over de noodopvang voor asielzoekers en de situatie in de vluchtelingenkampen op de Griekse eilanden. Ook schrijven de redacteuren van Net in Nederland artikelen over de zaken die hen opvallen. Lees bijvoorbeeld hier een brief aan het coronavirus met als vraag: Beste Corona, wees aardig voor de Syriërs.

Meer weten? Ga naar https://www.netinnederland.nl/ar/ of volg Net in Nederland op Facebook: https://www.facebook.com/netinnederland/

Net in Nederland: het online platform voor en door nieuwkomers!

Net in Nederland is het online platform voor en door nieuwkomers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Mensen die hun leven aan het opbouwen zijn in de Nederlandse samenleving, vinden bij Net in Nederland de informatie die daarvoor nodig is. En ze vinden hun weg naar het bredere aanbod van de publieke omroep. Maar bovenal vinden ze elkaar. Net in Nederland zoekt de verbinding met de doelgroep en met elkaar maken we verhalen voor en door nieuwkomers.