De Wet Arbeidsmarkt in Balans gaat in en daardoor veranderen er allerlei dingen rond arbeidscontracten en ontslag. De wet moet de ongelijkheid tussen flex en vast verminderen. Hieronder alle wijzigingen.

Ontslag makkelijker

Het wordt makkelijker om werknemers met een vast contract te ontslaan. Werkgevers mochten verschillende redenen voor ontslag bij de rechter niet combineren. Voortaan mag dit wel. Bij ontslag door zo'n optelsom moet je wel een hogere vergoeding krijgen.

Sneller vergoeding, maar wel lager

Werknemers die ontslagen worden, hebben voortaan recht op een transitievergoeding vanaf hun allereerste werkdag. Dat was pas na twee jaar dienstverband. Maar vergoedingen voor mensen die langer dan tien jaar ergens werkten worden wel lager. Ook wordt een extra hoge vergoeding voor 50-plussers geschrapt.

Maximaal 3 jaar tijdelijk

Je kan maximaal drie tijdelijke contracten krijgen, voor maximaal drie jaar. Het volgende contract is dan automatisch een vast contract. Dat was drie tijdelijke contracten in maximaal twee jaar.

Oproepkrachten

Oproepkrachten moeten minstens vier dagen vantevoren weten wanneer ze moeten werken. En je mag maximaal een jaar als oproepkracht werken, daarna moet de werkgever je een vast aantal uren in dienst nemen. Tenzij je zelf oproepkracht wil blijven.

Payrollers

Payrollers krijgen minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden en rechtspositie als mensen die in dienst zijn bij een bedrijf.

Flexcontract? Meer ww

Werkgevers gaan voor werknemers met een flexibel contract meer ww-premie betalen dan voor mensen met een vast contract.