Dit jaar zou voor de 11e keer de Nacht van de Vluchteling plaatsvinden. Een wandeltocht van 40 kilometer, die mensen lopen om geld in te zamelen voor de 70 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Door de uitbraak van het coronavirus kan de wandeltocht dit jaar niet doorgaan. Maar daar hebben ze bij Stichting Vluchteling iets op bedacht. Dit jaar vindt de Nacht van de Vluchteling digitaal plaats.

Corona

Het coronavirus is niet alleen in Nederland een probleem, maar juist ook voor vluchtelingen in bijvoorbeeld Griekenland, Irak, Nigeria, Thailand en Kenia. Omdat de uitbraak van dit virus in een vluchtelingenkamp rampzalige gevolgen heeft, is noodhulp juist nu hard nodig. 

Wandelen voor het goede doel

Om geld in te zamelen heeft Stichting Vluchteling nu een app gelanceerd. Met de app kan je gaan wandelen. Het is de bedoeling dat je zoveel mogelijk kilometers aflegt. Je mag zelf je doel kiezen. Wil je tien kilometer lopen? Of ga je voor een grotere uitdaging en wandel je veertig kilometer? Je hoeft de afstand niet in één keer af te leggen. Je hebt tot 20 juni de tijd. Je kan steeds een stukje lopen in je huis, in je wijk of bijvoorbeeld onderweg naar de supermarkt. Tijdens het lopen krijg je soms een virtuele verrassing. Muziek, bijvoorbeeld, of bemoedigende woorden van een bekende Nederlander.

Laat je sponsoren

Je kan familie en vrienden vragen om jou te sponsoren. Ze geven dan een bedrag voor jouw inspanningen. Dat mag €1 zijn, of €1000 en alles daar tussenin. Alle beetjes helpen. Al het geld dat je inzamelt, wordt door Stichting Vluchteling ingezet om noodhulp te bieden aan vluchtelingen wereldwijd. Vorig jaar werd 1,6 miljoen euro ingezameld door de Nacht van de Vluchteling. Vanaf het eerste jaar dat de Nacht van de Vluchteling werd georganiseerd in 2010 is er al ruim 7 miljoen euro opgehaald.

Samen alleen

Door heel Nederland lopen er dus mensen om geld in te zamelen voor de Stichting Vluchteling. Met de app kan je in contact komen met de andere lopers. Het is een echte virtuele gemeenschap. Mensen steunen elkaar en geven elkaar tips. Ook al loopt iedereen alleen, door de app is iedereen toch met elkaar verbonden. Ook via sociale media kunnen lopers met elkaar in contact komen door gebruik te maken van #NVDVgoesdigital.

Wereldvluchtelingendag

20 juni is Wereldvluchtelingendag en dat hele weekend wordt de actie samen met alle lopers feestelijk afgesloten.  

Zet je in!

Wil jij ook wandelen en geld inzamelen voor noodhulp voor vluchtelingen? Download dan nu de app en begin met stappen zetten! Je kan de app downloaden via de website www.nachtvandevluchteling.nl, via de App Store en de Play Store. Als je liever niet zelf wandelt, maar wel graag wil bijdragen, overweeg dan om een loper te sponsoren. Dat kan al vanaf €1, of elk ander gewenst bedrag.