Nieuwsoverzicht 11-14-2017

Grote verschillen doorstroom vmbo

Tussen scholen zijn grote verschillen bij de doorstroming van vmbo naar havo. Dat blijkt uit cijfers die de NOS heeft opgevraagd. Gemiddeld is de doorstroom ongeveer 16 procent.

Nederland telt scholen waar ruim de helft, en in een enkel geval driekwart van de leerlingen doorstroomt. Maar er zijn ook tientallen scholen waar niet één vmbo'er verdergaat op de havo.

Verreweg de meeste vmbo'ers, meer dan 80 procent, gaan na het eindexamen door naar het mbo. De data komen van 764 middelbare scholen. Het gaat om leerlingen die in het jaar 2015/2016 hun eindexamen hebben gehaald.

Economie groeit door, maar wel iets minder hard

De groei van de Nederlandse economie zet door, maar minder hard dan eerder dit jaar. In het derde kwartaal groeide de economie met 3 procent vergeleken  met een jaar geleden, meldt het CBS.

Er wordt meer geïnvesteerd, consumenten geven meer uit en de export groeit. De groei leidt ook tot meer banen. In het derde kwartaal kwamen er 51.000 banen bij. Er zijn nu 10,2 miljoen deeltijd- en voltijd banen, een record.           

Grote brand in centrum van Edam

In het centrum van Edam heeft een grote brand gewoed. Het vuur brak gisteravond rond 23.00 uur uit in een snackbar. Er is geen asbest vrijgekomen. Rond 09.30 uur vanmorgen was de brand meester.

Even na middernacht leek de brand al onder controle, maar een uur later laaide het vuur weer op. De brand sloeg over naar een naastgelegen boekwinkel en ook een café werd getroffen. De snackbar is door de brand volledig verwoest.

Er zijn geen gewonden gevallen. De Veiligheidsregio riep mensen op om ramen en deuren te sluiten, omdat er sprake was van flinke rookontwikkeling. Uit voorzorg werden omliggende woningen ontruimd.

 

Meer onderwerpen op onze website: