Kow Kiest

1: Weinig jongeren kiezen, waarom?

NTR

Op 15 maart mogen bijna 13 miljoen inwoners stemmen. 850.000 jongeren mogen voor het eerst stemmen, want ze zijn nu 18 jaar. Kowfurow mag voor het eerst stemmen, omdat hij nu Nederlander is. Jongeren gaan meestal niet stemmen. Waarom niet? Kowfurow vraagt Floris Kortie van het televisieprogramma 'Podium Witteman' of hij dat weet.

Meer over de gesprekspartner van Kow:

De 30-jarige Floris Kortie is de klassieke trendwatcher van het televisieprogramma Podium Witteman. Floris is altijd bezig met nieuw publiek winnen voor de klassieke muziek.

Achtergrondinformatie:

In deze aflevering van de actuele talkshow De Nieuwe Maan werd ook gesproken over het feit dat jongeren niet gaan stemmen. Er is onder andere een interview met twee jongeren met een migratie-achtergrond over initiatieven om mensen zoals zij naar de stembus te krijgen. Kijk voor dat onderwerp vanaf 15 minuut 40 naar deze video:

Meer over stemmen van jongeren ?

Hoe krijg je jongeren naar de stembus? Want dat gaat niet vanzelf. Hoe leg je ze iets uit over politiek? Want dat is saai. Op zo’n manier dat jongeren er ook naar willen kijken?

Beter Ga Je Beginnen Te Gaan Stemmen met Tom en Yannick.

De hele serie is beschikbaar op www.npo.nl, en op Net in Nederland kun je nu de eerste aflevering kijken. In het Nederlands, zonder ondertiteling! Probeer het maar eens!