Kow Kiest

5: Politieke debatten

NTR

Kow heeft nog steeds geen keuze kunnen maken tussen de partijen. Hij weet nog niet op wie hij zijn stem aanstaande woensdag moet uitbrengen. Het hele weekeinde heeft hij debatten tussen politici teruggekeken om nog beter geïnformeerd te raken. Ook vandaag en morgen zal hij veel voor de televisie te vinden zijn. Vanavond om 18.15 uur op NPO 1 kijkt hij naar het langverwachte debat tussen VVD-leider Mark Rutte en PVV-lijsttrekker Geert Wilders. En later op de avond naar de politieke talkshow Pauw & Jinek, ook op NPO 1. Morgenavond, dinsdag 14 maart zal hij ook voor de buis zitten als alle lijsttrekkers aantreden voor het traditionele NOS-debat aan de vooravond van de verkiezingen. Het komt steeds dichterbij!

De Nieuwe Maan

In veel programma’s in Nederland wordt dezer dagen volop gediscussieerd over de politiek. Zo ook in De Nieuwe Maan. Dit is een wekelijkse actuele talkshow met een scherp oog voor ontwikkelingen rondom de moslimgemeenschap, gepresenteerd door Nadia Moussaid. De Nieuwe Maan biedt een platform voor de opinies en visies vanuit de moslimgemeenschap op de Nederlandse samenleving en alles wat daarin speelt. Naast de brandende actualiteit is er aandacht voor cultuur, lifestyle, mode én humor. Emil Andel belicht elke week iets dat in het nieuws is geweest op een geheel eigen wijze in Poldernomaden.

In deze aflevering bespreken Willem Duyvendak en Tarik Yousif verkiezingsonderwerpen. Lukt het Tunahan Kuzu van DENK om meer tolerantie en verbinding in de samenleving tot stand te brengen?

Net in Nederland was vorige week op werkbezoek bij de NOS in Den Haag en in de Tweede Kamer. De redacteuren hebben hier verslag gedaan van die dag.