Kow Kiest

6: CDA-kamerlid Mustafa Amhaouch

NTR

Kow is in de Tweede Kamer op bezoek, want hij wil graag direct in gesprek met politici om zijn stem te bepalen. In de Tweede Kamer spreekt hij met Mustafa Amhaouch. Hij is lid van de Tweede Kamer voor het CDA. In de Tweede Kamer worden alle wetten voor ons land gemaakt. En het is de plek waar onze volksvertegenwoordigers onze belangen behartigen. Het bezoek aan het huis van onze democratie vond Kow heel bijzonder.

Mustafa Amhaouch

is geboren in Venlo op 27 juni 1970 en woont in Panningen. Hij is ruim 1 jaar actief in de Tweede Kamer.

Het CDA was ooit de grootste partij in Nederland. Dat is nu niet zo. In de opiniepeilingen die nu vrijwel dagelijks worden gehouden met het oog op de verkiezingen is het CDA echter wel bezig aan een opmars. Het kan dus zijn dat de partij weer wat meer zetels gaat krijgen. De lijsttrekker van het CDA wil graag minister-president worden. Maar er zijn nog veel meer politieke partijen in Nederland met veel verschillende perspectieven zoals liberaal, socialistisch, sociaal-democratisch, christen-democratisch. Elke partij heeft een eigen mening over politieke onderwerpen. Wil je meer weten, bekijk dan vooral de video over de politieke partijen.

Net in Nederland was vorige week op werkbezoek bij de NOS in Den Haag en in de Tweede Kamer. De redacteuren hebben hier verslag gedaan van die dag.