Verder studeren met Besan

Nuffic waardeert je diploma

NTR

Veel nieuwkomers die gevlucht zijn, hebben hun studie niet kunnen afronden. Als ze hun studie in Nederland willen afmaken, komen zij de situatie tegen dat hun studie niet hetzelfde is als in Nederland. Het komt ook voor dat nieuwkomers hun studie wel afgemaakt hebben, maar tijdens hun vlucht hun diploma’s zijn kwijtgeraakt. Wat doe je in dat geval? Voor het antwoord gaan we op bezoek bij Nuffic.

Wat doet Nuffic?

 

Nuffic is een Nederlandse organisatie die zich inzet voor de internationalisering van onderwijs. Ze stimuleren bijvoorbeeld dat Nederlandse studenten gaan studeren in het buitenland. Wat Nuffic voor jou kan doen, is het vergelijken van jouw buitenlandse diploma met het Nederlandse onderwijs. Ze kijken naar diploma’s van jouw middelbare school en van de opleiding die je gevolgd hebt in het buitenland. Zo kom je erachter wat jouw buitenlandse diploma waard is in Nederland.

Wat is de verschil tussen het Nederlandse onderwijs en onderwijs in andere landen?

De verschillen tussen verschillende onderwijssystemen zijn gemakkelijk te bekijken op deze website. Typ de naam van jouw land in en bekijk de resultaten.

Wil je meer weten over het Nuffic, check dan de website van Nuffic.

Pathfinder

Tijdens mijn zoektocht naar wat mijn diploma waard was, kwam ik nog iets anders tegen. Pathfinder is gemaakt voor vluchtelingstudenten en is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Met Pathfinder vind je informatie over studeren in Nederland. Je vindt bijvoorbeeld informatie over diplomawaardering, over het UAF, of je recht hebt op studiefinanciering en of je volgens het UWV (de uitkeringsinstantie van Nederland) mag werken tijdens je studie. De informatie die Pathfinder je geeft, is officieel. Het komt van de instanties zelf.

Probeer Pathfinder uit.