Verder studeren met Besan

Een open dag bezoeken

NTR

Ik heb inmiddels veel informatie verzameld over studies in Nederland. Nu is het tijd om alles in daden om te zetten en dus een open dag te bezoeken.

Waarom naar een open dag?

In deze fase ga je gerichter naar opleidingen kijken die jou interessant lijken en waar je dus graag wat meer over zou willen weten. Je gaat in deze fase ook kijken wat bij jou past, en je blijft globale informatie vergaren van opleidingen die je aanspreken. Je maakt in deze fase een lijst van opleidingen of sectoren waar je interesses naar uitgaan. 

Wellicht dat de volgende test je daarbij kan helpen: interessetest.

Slimme vragen

Tijdens de open dag heb jij maar paar uur om te bepalen of deze opleiding echt bij jou past. Dus is het handig om een lijst met jouw belangrijkste vragen voor te bereiden. Hier vind jij een voorbeeld daarvan.

Open dagen in Nederland

Elke opleiding heeft haar eigen open dag.  Alle universiteiten maken een schema voor de open dagen. Soms moet je inschrijven, dus begin op tijd met jezelf te informeren. Als je zeker weet welke studie jij wilt gaan doen, dan is het gemakkelijk om de open dag te vinden via deze link.

Meeloopdag?

Als je de opleiding nog steeds leuk en interessant vindt na een open dag, dan is het handig om op een dagje mee te lopen tijdens een meeloopdag. Je volgt een echt college, krijgt een rondleiding door het gebouw van de opleiding en kun je al je vragen stellen aan studenten. Op deze manier krijg je een goed beeld van de opleiding van jouw keuze.

Via de websites van de universiteiten kun je de datum van de meeloopdagen te weten komen en dan moet je je zo snel mogelijk inschrijven.