Verder studeren met Besan

Introductie

NTR

“Ik ben een van de nieuwkomers die als redacteur bij Net in Nederland werkt. Terwijl ik hier aan het werk ben, realiseer ik me hoe belangrijk het is om een Nederlands diploma te hebben. Als je in Nederland een diploma hebt behaald, dan is het makkelijker om straks een goede baan met een goed inkomen te vinden.
Het is voor nieuwkomers die net als ik ambitieus zijn en graag in Nederland willen doorstuderen, lastiger in vergelijking met studenten die hier geboren zijn. Het begint al met het zoeken naar een studie: welke zijn er allemaal? Ga met mij mee op zoektocht, ik zal stapje voor stapje uitleggen hoe ik het heb aangepast. Hopelijk beantwoord ik al jouw vragen in mijn vlog.
Bij elke aflevering bied ik handige informatie, die ik heb verzameld en niet in de video kon noemen. Veel plezier en succes!”

Zoek je een studie in Nederland?

  • De Nederlandse taal :

Het is belangrijk als je in het Nederlands wilt doorstuderen om het Staatexamen te halen. Op dit niveau kun je je inschrijven voor verschillende opleidingen. Soms is het universititaire systeem anders en moet je nog een ander toelatingsexamen doen, maar meestal is het hetzelfde niveau als het Staatsexamen.

  • Je eigen interesse:

Veel nieuwkomers hebben hun studie in hun land van herkomst niet afgerond. Daarom kiezen ze in hun nieuwe land meestal voor dezelfde opleiding. Anderen zijn nog niet naar de universiteit geweest. Het is belangrijk om dan eerst te weten wat je interesses zijn:

Weet jij dat nog niet? Doe een interessetest

Waar kan ik studeren?

Wil jij dichtbij de stad waar je woont een universiteit vinden die de opleiding aanbiedt die jij zoekt? Via deze link kom je meer te weten over alle universiteiten in Nederland en welke opleidingen ze bieden.