Over Net in Nederland

Net in Nederland is een website van de Nederlandse Publieke Omroep waarop je programma’s kunt bekijken met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling. Aan de hand van on demand media-aanbod wil Net in Nederland nieuwkomers in ons land, zoals vluchtelingen en immigranten, wegwijs maken in onze samenleving.

Dit zijn wij

Het team van Net in Nederland bestaat uit mensen van verschillende achtergronden. Sommigen wonen al hun hele leven in Nederland, maar de meesten zijn hier niet geboren en getogen. Met elkaar bepalen zij welke Nederlandse programma’s en onderwerpen aandacht verdienen en nieuwkomers op weg zullen helpen.

Madelon Stokman

Madelon Stokman is eindredacteur van Net in Nederland. Ze studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Middle Eastern Studies aan de American University in Cairo, Egypte. Ook volgde ze cursussen Arabisch aan het Nederlands Instituut in Damascus, Syrië. Ze heeft onder andere bij de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) en de KRO-NCRV gewerkt.

Basel Aal Bannoud

Basel Aal Bannoud is redacteur bij Net in Nederland. Hij heeft jarenlang ervaring als journalist, redacteur en eindredacteur in Damascus en Dubai. Hij komt uit Syrië en woont nu ruim vier jaar in Nederland.

Hazem Darwiesh

Hazem Darwiesh is een Syrische journalist en schrijver. Sinds 2015 woont hij in Nederland. Hazem schrijft in Nederland onder andere voor NRC Handelsblad, OneWorld, Linda magazine, Geschiedenis magazine en het Nederlands Dagblad. Zijn expertise loopt uiteen van politiek, cultuur, gender en media tot algemene maatschappelijke vraagstukken.

Chaalan Charif

Chaalan Charif is vertaler voor Net in Nederland. Hij is geboren in getogen in Irak. In 1994 kwam hij naar Nederland als politiek vluchteling. In Irak studeerde hij Arabische taal en literatuur. Hij heeft jarenlang ervaring  als tolk/ vertaler en journalist voor verschillende programma’s.

Somer al Abdallah

Somer al Abdallah was freelance journalist en onderzoeker in Syrië en Turkije. In Nederland werd hij na een jaar columnist bij Friesch Dagblad. Daarnaast schreef hij voor meerdere kranten en sites. Somer liep stage bij de Volkskrant en sindsdien is hij freelancer verbonden aan die krant. Hij woont sinds vier jaar in Nederland.

Anne Gooren

Anne Gooren is redactiestagiar bij Net in Nederland. Ze is bezig met het afronden van haar opleiding Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht en specialiseert zich in hoe mensen met verschillende wereldbeelden samen kunnen leven. Ze woont haar hele leven in Nederland.

Martijn Bakker

Martijn Bakker is producer bij Net in Nederland. Hij heeft Media, Informatie en Communicatie Management gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij de NTR produceert hij naast Net in Nederland ook nog veel andere programma’s.

Salpy Ohanis

Salpy Ohanis is vertaler voor Net in Nederland. Ze volgde een online Journalism Training cursus bij BBC Media Action en SyriaNews. In Syrië ze heeft ook Engelse Literatuur en Tandtechnicus gestudeerd aan de Universiteit van Aleppo. Zij heeft bij Net in Nederland als redacteur gewerkt, schreef een longread over de Armeense genocide voor NPO Focus en heeft research en vertaling gedaan voor de documentaire Moeders voor de buurt.

Aan Net in Nederland werkten ook mee:

Bibi Berenschot

Bibi Berenschot was redactie stagiair bij Net in Nederland. Ze heeft Liberal Arts en Sciences gestudeerd aan Leiden University College in Den Haag en is net begonnen met Journalistiek aan Universiteit Leiden. Ze woont haar hele leven in Nederland.

Ahmad Jawad

Ahmad Jawad was redacteur bij Net in Nederland. Hij studeerde Journalistiek aan de universiteit van Damascus in Syrië. Hij heeft vier jaar ervaring op het gebied van media. Hij woont ruim drie jaar in Nederland en vindt het prachtig om hier als journalist te gaan werken.

Saskia Wayenberg

Saskia Wayenberg was redacteur bij Net in Nederland. Ze studeerde Media & Educatie aan de Hogeschool van Enschede en werkte als webredacteur voor verschillende jeugdprogramma’s. Sinds 2016 werkt ze bij de NTR en schrijft ze ook voor het educatieve platform NPO Focus vele artikelen.

Bernadette Slotboom

Bernadette Slotboom (57) was eindredacteur van NPO Net in Nederland. Zij werkt al bijna 40 jaar in de journalistiek en communicatie. Na gewerkt te hebben bij kranten, afdelingen Voorlichting en het NOS Journaal, werkt zij nu alweer enkele jaren voor de publieke omroep.

Pamela Williams

Pamela Williams was eindredacteur Engels bij Net in Nederland. Ze komt uit de Verenigde Staten. Sinds 1984 woont ze in Amsterdam en werkt zij als correspondent voor diverse media. Daarnaast heeft zij meerdere boeken en filmprojecten over het Midden-Oosten vertaald en geredigeerd.

Mohammed Abdulrahman

Mohammed Abdulrahman was eindredacteur Arabisch bij Net in Nederland. Hij studeerde journalistiek in Bagdad, Irak en politieke wetenschappen in Khartoem, Sudan. Hij heeft gewerkt als journalist in Soedan en het Midden-Oosten. Daarna was hij 12 jaar lang hoofdredacteur van de Arabische afdeling van Radio Nederland Worldwide (RNW). Naast werk voor Net in Nederland is Mohammed ook freelancer voor andere Nederlandse en Europese mediaorganisaties.

Marlijn Klerk

Marlijn Klerk (34) was redacteur bij Net in Nederland. Ze woont al haar hele leven in Nederland. Na gewerkt te hebben bij verschillende culturele organisaties en omroepen, coördineert ze nu de website en social media van Net in Nederland.

Jasmijn Alkemade

Jasmijn Alkemade (30) was redacteur bij Net in Nederland. Ze werkte als freelancer voor verschillende televisieprogramma’s. Omdat zij graag nieuwkomers wil helpen zich thuis te voelen in Nederland, zet zij zich vol passie in voor Net in Nederland.

Stijn Wijngaard

Stijn Wijngaard (26) was webredacteur bij Net in Nederland. Hij werkt het liefst voor culturele en maatschappelijke projecten of programma’s. Met zijn werkzaamheden bij Net in Nederland hoopt hij nieuwkomers te helpen bij het integreren in de Nederlandse samenleving.

Arash Sameti Pour

Arash Sameti Pour komt uit Iran en was webredacteur bij Net in Nederland. In Iran werkte hij onder andere als fixer. Naast zijn drukke baan bij Net in Nederland, studeert hij Nieuwe Media aan de Universiteit van Utrecht.

Besan Zarzar

Besan Zarzar (27) komt uit Syrië en werkte als webredacteur bij Net in Nederland. Ze is opgeleid tot journalist. Inmiddels woont zij tweeëneenhalf jaar in Nederland. Naast Arabisch en Engels spreekt ze een aardig woordje Nederlands.

Kowfurow Ali

Kowfurow Ali (31) komt uit Somalië en was webredacteur bij Net in Nederland. In Somalië werkte hij als journalist. Sinds 2009 woont hij in Nederland. Hij spreek 3 talen: Somalisch, Engels en Nederlands.

Net in Nederland is een zogeheten ‘experimenteel aanbodkanaal’ van de NPO en wordt gefinancierd uit het eigen geld van de deelnemende omroepverenigingen. Een onafhankelijke redactie selecteert video’s uit de bestaande programmering van de publieke omroepen.

Net in Nederland is een initiatief van de omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, MAX en HUMAN en wordt ondersteund door de NPO, NTR en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Contact met de redactie

Vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact op met de redactie via netinnederland@ntr.nl.

Downloads

NEDERLANDS
>> Poster
>> Flyer
>> Powerpoint Presentatie

ENGELS
>> Poster
>> Flyer
>> Powerpoint Presentatie

ARABISCH
>> Poster
>> Flyer
>> Powerpoint Presentatie