Over Net in Nederland

Net in Nederland is een website van de Nederlandse Publieke Omroep waarop je programma’s kunt bekijken met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertiteling. Aan de hand van on demand media-aanbod wil Net in Nederland nieuwkomers in ons land, zoals vluchtelingen en immigranten, wegwijs maken in onze samenleving.

Dit zijn wij

Het team van Net in Nederland bestaat uit mensen van verschillende achtergronden. Sommigen wonen al hun hele leven in Nederland, maar de meesten zijn hier niet geboren en getogen. Met elkaar bepalen zij welke Nederlandse programma’s en onderwerpen aandacht verdienen en nieuwkomers op weg zullen helpen.

Bernadette Slotboom

Bernadette Slotboom (57) is eindredacteur van NPO Net in Nederland. Zij werkt al bijna 40 jaar in de journalistiek en communicatie. Na gewerkt te hebben bij kranten, afdelingen Voorlichting en het NOS Journaal, werkt zij nu alweer enkele jaren voor de publieke omroep.

Pamela Williams

Pamela Williams is eindredacteur Engels bij Net in Nederland. Ze komt uit de Verenigde Staten. Sinds 1984 woont ze in Amsterdam en werkt zij als correspondent voor diverse media. Daarnaast heeft zij meerdere boeken en filmprojecten over het Midden-Oosten vertaald en geredigeerd.

Mohammed Abdulrahman

Mohammed Abdulrahman is eindredacteur Arabisch bij Net in Nederland. Hij studeerde journalistiek in Bagdad, Irak en politieke wetenschappen in Khartoem, Sudan. Hij heeft gewerkt als journalist in Soedan en het Midden-Oosten. Daarna was hij 12 jaar lang hoofdredacteur van de Arabische afdeling van Radio Nederland Worldwide (RNW). Naast werk voor Net in Nederland is Mohammed ook freelancer voor andere Nederlandse en Europese mediaorganisaties.

Marlijn Klerk

Marlijn Klerk (34) is redacteur bij Net in Nederland. Ze woont al haar hele leven in Nederland. Na gewerkt te hebben bij verschillende culturele organisaties en omroepen, coördineert ze nu de website en social media van Net in Nederland.

Jasmijn Alkemade

Jasmijn Alkemade (30) is redacteur bij Net in Nederland. Ze werkte als freelancer voor verschillende televisieprogramma’s. Omdat zij graag nieuwkomers wil helpen zich thuis te voelen in Nederland, zet zij zich vol passie in voor Net in Nederland.

Stijn Wijngaard

Stijn Wijngaard (26) is webredacteur bij Net in Nederland. Hij werkt het liefst voor culturele en maatschappelijke projecten of programma’s. Met zijn werkzaamheden bij Net in Nederland hoopt hij nieuwkomers te helpen bij het integreren in de Nederlandse samenleving.

Arash Sameti Pour

Arash Sameti Pour komt uit Iran en is webredacteur bij Net in Nederland. In Iran werkte hij onder andere als fixer. Naast zijn drukke baan bij Net in Nederland, studeert hij Nieuwe Media aan de Universiteit van Utrecht.

Besan Zarzar

Besan Zarzar (27) komt uit Syrië en werkt als webredacteur bij Net in Nederland. Ze is opgeleid tot journalist. Inmiddels woont zij tweeëneenhalf jaar in Nederland. Naast Arabisch en Engels spreekt ze een aardig woordje Nederlands.

Kowfurow Ali

Kowfurow Ali (31) komt uit Somalië en is webredacteur bij Net in Nederland. In Somalië werkte hij als journalist. Sinds 2009 woont hij in Nederland. Hij spreek 3 talen: Somalisch, Engels en Nederlands.

Basel Aal Bennoud

Basel Aal Bennoud komt uit Syrie en is webredacteur bij Net in Nederland. Hij heeft ervaring bij verschillende redacties in het buitenland en werkte voornamelijk bij organisaties waar de voertaal Engels was. Nu spreekt hij Arabisch, Engels en Nederlands.

Net in Nederland is een zogeheten ‘experimenteel aanbodkanaal’ van de NPO en wordt gefinancierd uit het eigen geld van de deelnemende omroepverenigingen. Een onafhankelijke redactie selecteert video’s uit de bestaande programmering van de publieke omroepen.

Net in Nederland is een initiatief van de omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, MAX en HUMAN en wordt ondersteund door de NPO, NTR en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Contact met de redactie

Vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact op met de redactie via netinnederland@ntr.nl.

Downloads

NEDERLANDS
>> Poster
>> Flyer
>> Powerpoint Presentatie

ENGELS
>> Poster
>> Flyer
>> Powerpoint Presentatie

ARABISCH
>> Poster
>> Flyer
>> Powerpoint Presentatie