Net in Nederland is het online platform voor nieuwkomers van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). We hebben ruim 1500 video’s met Nederlandse en Arabische ondertiteling. Mensen die hun leven aan het opbouwen zijn in de Nederlandse samenleving, vinden bij Net in Nederland de informatie die daarvoor nodig is. En ze vinden hun weg naar het bredere aanbod van de publieke omroep. Maar bovenal vinden ze elkaar. Net in Nederland zoekt de verbinding met de doelgroep en met elkaar maken we verhalen voor en door nieuwkomers.

Dit zijn wij

Tawfeeq Mousa

Tawfeeq Mousa is redacteur en presentator voor Net in Nederland. Hij studeerde Media informatie en communicatie aan de universiteit van Damascus en dat studeert hij nu ook aan de Hogeschool van Amsterdam. Tawfeeq liep stage bij Omroep West en hij woont al 5 jaar in Nederland.

Yaghoub Saeid

Yaghoub Saeid werkt als redacteur en vertaler voor Net in Nederland. Hij was presentator en redacteur bij Arabische TV/ Radio. Daarnaast schreef hij artikelen voor meerderde Arabische kranten. Yaghoub liep stage bij de Focous Academy-Dubai als Journalist-Presentator. Sinds 2015 woont hij in Nederland. Hij is geboren in Ahvaz in Iran.

Somer al Abdallah

Somer al Abdallah was freelance journalist en onderzoeker in Syrië en Turkije. In Nederland werd hij na een jaar columnist bij Friesch Dagblad. Daarnaast schreef hij voor meerdere kranten en sites.Somer liep stage bij de Volkskrant en sindsdien is hij freelancer verbonden aan die krant. Hij woont sinds vier jaar in Nederland.

Anne Gooren

Anne Gooren (26) werkt als redacteur bij Net in Nederland. Ze studeerde Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht en specialiseerde zich in hoe mensen met verschillende wereldbeelden kunnen samenleven. Daarvoor volgde zij de schrijfopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Madelon Stokman

Madelon Stokman is eindredacteur van Net in Nederland. Ze studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en Middle Eastern Studies aan de American University in Cairo, Egypte. Ook volgde ze cursussen Arabisch aan het Nederlands Instituut in Damascus, Syrië. Ze heeft onder andere bij de Nederlandse Islamitische Omroep (NIO) en de KRO-NCRV gewerkt.

Chaalan Charif

Chaalan Charif is vertaler voor Net in Nederland. Hij is geboren in getogen in Irak. In 1994 kwam hij naar Nederland als politiek vluchteling. In Irak studeerde hij Arabische taal en literatuur. Hij heeft jarenlang ervaring  als tolk/ vertaler en journalist voor verschillende programma’s.

Marlijn Brink

Marlijn Brink is redactiestagaire bij Net in Nederland. Ze studeert Media en Cultuur aan de Universiteit Utrecht. Deze studie houdt zich onder andere bezig met de invloed die media kan hebben op de maatschappij. Verder geeft ze taalles aan nieuwkomers bij stichting WelNu.

Aan Net in Nederland werkten ook mee:

Basel Aal Bannoud

Basel Aal Bannoud was redacteur bij Net in Nederland. Hij heeft jarenlang ervaring als journalist, redacteur en eindredacteur in Damascus en Dubai. Hij komt uit Syrië en woont nu ruim vier jaar in Nederland.

Ahmad Jawad

Ahmad Jawad was redacteur bij Net in Nederland. Hij studeerde Journalistiek aan de universiteit van Damascus in Syrië. Hij heeft vier jaar ervaring op het gebied van media. Hij woont ruim drie jaar in Nederland en vindt het prachtig om hier als journalist te gaan werken.

Saskia Wayenberg

Saskia Wayenberg was redacteur bij Net in Nederland. Ze studeerde Media & Educatie aan de Hogeschool van Enschede en werkte als webredacteur voor verschillende jeugdprogramma’s. Sinds 2016 werkt ze bij de NTR en schrijft ze ook voor het educatieve platform NPO Focus vele artikelen.

Bibi Berenschot

Bibi Berenschot was redactie stagiair bij Net in Nederland. Ze heeft Liberal Arts en Sciences gestudeerd aan Leiden University College in Den Haag en is net begonnen met Journalistiek aan Universiteit Leiden. Ze woont haar hele leven in Nederland.

Martijn Bakker

Martijn Bakker is producer bij Net in Nederland. Hij heeft Media, Informatie en Communicatie Management gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Bij de NTR produceert hij naast Net in Nederland ook nog veel andere programma’s.

Bernadette Slotboom

Bernadette Slotboom (57) was eindredacteur van NPO Net in Nederland. Zij werkt al bijna 40 jaar in de journalistiek en communicatie. Na gewerkt te hebben bij kranten, afdelingen Voorlichting en het NOS Journaal, werkt zij nu alweer enkele jaren voor de publieke omroep.

Pamela Williams

Pamela Williams was eindredacteur Engels bij Net in Nederland. Ze komt uit de Verenigde Staten. Sinds 1984 woont ze in Amsterdam en werkt zij als correspondent voor diverse media. Daarnaast heeft zij meerdere boeken en filmprojecten over het Midden-Oosten vertaald en geredigeerd.

Mohammed Abdulrahman

Mohammed Abdulrahman was eindredacteur Arabisch bij Net in Nederland. Hij studeerde journalistiek in Bagdad, Irak en politieke wetenschappen in Khartoem, Sudan. Hij heeft gewerkt als journalist in Soedan en het Midden-Oosten. Daarna was hij 12 jaar lang hoofdredacteur van de Arabische afdeling van Radio Nederland Worldwide (RNW).

Marlijn Klerk

Marlijn Klerk (34) was redacteur bij Net in Nederland. Ze woont al haar hele leven in Nederland. Na gewerkt te hebben bij verschillende culturele organisaties en omroepen, coördineert ze nu de website en social media van Net in Nederland.

 

Jasmijn Alkemade

Jasmijn Alkemade (30) was redacteur bij Net in Nederland. Ze werkte als freelancer voor verschillende televisieprogramma’s. Omdat zij graag nieuwkomers wil helpen zich thuis te voelen in Nederland, zet zij zich vol passie in voor Net in Nederland.

 

Stijn Wijngaard

Stijn Wijngaard (26) was webredacteur bij Net in Nederland. Hij werkt het liefst voor culturele en maatschappelijke projecten of programma’s. Met zijn werkzaamheden bij Net in Nederland hoopt hij nieuwkomers te helpen bij het integreren in de Nederlandse samenleving.

Arash Sameti Pour

Arash Sameti Pour komt uit Iran en was webredacteur bij Net in Nederland. In Iran werkte hij onder andere als fixer. Naast zijn drukke baan bij Net in Nederland, studeert hij Nieuwe Media aan de Universiteit van Utrecht.

 

 

Besan Zarzar

Besan Zarzar (27) komt uit Syrië en werkte als webredacteur bij Net in Nederland. Ze is opgeleid tot journalist. Inmiddels woont zij tweeëneenhalf jaar in Nederland. Naast Arabisch en Engels spreekt ze een aardig woordje Nederlands.

 

Kowfurow Ali

Kowfurow Ali (31) komt uit Somalië en was webredacteur bij Net in Nederland. In Somalië werkte hij als journalist. Sinds 2009 woont hij in Nederland. Hij spreek 3 talen: Somalisch, Engels en Nederlands.

NPO Net in Nederland

Net in Nederland wordt gefinancierd door de NPO en wordt gefinancierd uit het eigen geld van de deelnemende omroepverenigingen. Een onafhankelijke redactie selecteert video’s uit de bestaande programmering van de publieke omroepen en selecteert het relevante nieuws voor nieuwkomers.

Net in Nederland is een initiatief van de omroepen AVROTROS, BNN-VARA, KRO-NCRV, VPRO, EO, MAX en HUMAN en wordt ondersteund door de NPO, NTR, NOS en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Contact met de redactie

Vragen, suggesties of opmerkingen? Neem contact op met de redactie via netinnederland@ntr.nl.

Downloads

NEDERLANDS                                                 ARABISCH
>> Poster                                                          >> Poster
>> Flyer                                                            >> Flyer
>> Powerpoint Presentatie                               >> Powerpoint Presentatie